Korthaar Standaard Teckel.

Algemeen.

De Standaard Teckel is de grootste variëteit binnen de groep van de Dashonden. De Korthaar Standaard Teckel is slim, vrolijk, eigenzinnig en alert. Tevens zijn ze moedig, zelfstandig en echte doorzetters. Teckels blaffen over het algemeen snel, omdat dit in de jacht ook van ze verwacht wordt. Echter de Standaard Teckel is het minst luidruchtig en een goede socialisatie en consequente opvoeding zorgen voor een stabiele hond. Wij fokken volgens de richtlijnen van de Nederlandse Teckel Club (NTC) en  zijn NTC fokker. Dit houdt onder andere in dat we de benodigde gezondheidsonderzoeken uitvoeren (ECVO) en ze naar een hondenshow gaan. Voor de volledige eisen kunt u de website van de NTC raadplegen.

Twirre (Catwalk Rose van de Hermelshoeve).

Teef. Geboren 15/12/2016. Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands Kampioen, Clubwinner 2019.

Twirre is een zelfstandige teckel. In huis is ze rustig en ligt het liefst op schoot of op de bank zodat ze wel alles kan overzien. Buiten heeft ze de pas er aardig in. Ze heeft duidelijk voorkeur voor bepaalde personen, degene die ze niet interessant vindt laat ze aan haar voorbij gaan.  Twirre heeft 2 nesten gehad. Haar eerste nest was erg groot met 9 pups. Ze gaf ruim voldoende voeding dus heeft alle 9 pups zonder enige hulp groot gebracht. In het tweede nest zaten 6 pups. Van het laatste nest hebben we Fien gehouden. Twirre is inmiddels gesteriliseerd.

Fien (Doutzen van Jagthuis Gerven).

Geboren 10/01/2021.
Pup van het laatste nest van Twirre. Fien is een vrolijke, pientere, allemans vriend. Hopelijk kunnen we in de toekomst met haar ook een nest fokken, maar daarvoor zal ze eerst wat ouder moeten zijn. Ze is reeds naar 2 hondenshows geweest en heeft daar in de jeugdklasse beiden keren een eerste uitmuntend gehaald en tevens al een reserve CAC. Haar ogen zijn gecontroleerd middels een ECVO en vrij bevonden van erfelijke oogafwijkingen.

 

Cato (D’Alie’s dog Zoë) en Lucas (Marrondales Avelo)

Geboren 06/06/2023 en 28/09/2023 de jongste teckels . Cato is een vrolijke, spring in het veld en houdt van klimmen. Lucas is een rustige, lieve en stabiele reu. Bieden zijn volop in de groei en ontwikkeling. Hieronder een aantal foto’s van beiden.