Van Jagthuis Gerven.

Algemeen.

Wij wonen in het buitengebied van Putten. De kennelnaam Van Jagthuis Gerven is gekozen omdat ons huis gelegen is op de locatie van het voormalige jachthuisje van landgoed Gerven. Momenteel hebben we 3 Bayerischer  Gebirgsschweisshunden en 2 Standaard Korthaar Teckels. Rondom ons huis zijn veel mogelijkheden om te wandelen, fietsen en trainen met onze honden. Afhankelijk van de capaciteiten van de honden volgen we trainingen/cursussen met als doel dat het vooral leuk moet zijn voor hond en baas.

Bij gebleken geschiktheid fokken wij af en toe een nestje met 1 van onze honden, dit voor eventueel nieuwe aanwas voor ons zelf of als een fijne huisgenoot voor anderen. De pups mogen vanaf 8 weken naar hun nieuwe huis en hebben een stamboom, Europees paspoort, chip, DNA-profiel, 6 weken enting en zijn 4 keer ontwormd. Wij houden ons aan de regels van het Verenigingsfokregelement van de Nederlandse Brakken- en Teckelclub.

Korte Geschiedenis.

Via een stage bij de bekende Teckelkennel Van de Hensbergen van mevrouw van Breukelen en Abedars/Hermelshoeve van het echtpaar Nijhuis, wist ik dat mijn eerste hond een teckel werd. Toen ik als dierenarts ging werken ontstond de gelegenheid om een hond te nemen want deze mocht mee naar mijn werk. Onze eerste hond was een  Standaard Korthaar Teckel chocolade getijgerd genaamd Hopper.

We verhuisden naar het buitengebied van Putten waar ruimte kwam voor meer honden en kwamen Standaard Korthaar Teckel getijgerd, Kaatje  en Ierse Wolfshond Noa. Met Kaatje hebben we onze twee eerste nesten gefokt en hieruit is Guusje gebleven. Guusje was een goede speurder en via haar zijn we gestart met het zweetwerk. Helaas is Guusje zoek geraakt tijdens het werk.

Via het zweetwerk met Guusje kwamen we  in contact met de Bayerischer Gebirgsschweisshund via kennel van het Molenhout. Olly werd onze eerste Bayerischer Gebirgsschweisshund. Toen we met haar gingen fokken hebben we een kennelnaam aangevraagd (van Jagthuis Gerven) en uit de twee opeen volgende nesten Nord en Pleun gehouden. In 2016 kwam Twirre en hebben uit haar tweede nest Fien aangehouden.