Bayerischer Gebirgsschweisshund.

Algemeen.

De Bayerischer Gebirgsschweisshund (Bayer)is een een echte specialist voor het zweetwerk, het volgen van een spoor zit in hun genen. Sommige Bayers kunnen meer dan alleen zweetwerk. Onze teven apporteren graag en daar trainen we ook op. We trainen bij Top Apport, dit zijn positieve jachttrainingen gebaseerd op het mee draaien in de standaardjachtproeven (SJP) en jachtpraktijk.

De Bayer is een aanhankelijke hond, die graag met de baas meegaat, ze kunnen uren lopen, zijn actief en hebben weinig gezondheidsproblemen. Onze honden zijn allemaal officieel beoordeeld door de Raad van Beheer voor hun heupen en hebben allemaal kwalificatie HD A tevens hebben ze 7 lendewervels.

In de ras beschrijving wordt soms een terughoudend karakter naar vreemden genoemd, maar onze honden zijn dit absoluut niet, ze willen graag door iedereen aangehaald worden en gaan het liefst op schoot liggen. Van nature hebben Bayers een luide blaf , ze moeten een zwijn staande kunnen houden dus daar is naast een imposante blaf ook veel moed voor nodig. Het belangrijkste is dat een Bayer voldoende beweging krijgt en mentaal wordt uitgedaagd. Dit kan met zweet/speurwerk, waar ze in gespecialiseerd zijn maar kan ook op andere manieren. De meeste Bayers zijn goed te trainen, vooral op een positieve manier. Het zijn prettige huishonden en ze zijn snel onderdeel van het gezin.

Olly (Nena Caro van het Molenhout).

Teef: geboren 10 januari 2015, HD A, Nederlands jeugdkampioen, Nederlands kampioen, Schotvast en Watertest.

Olly is een zeer gehoorzame lieve hond die graag voor de baas wil werken. Olly heeft veel trainingen gevolgd: gehoorzame hond, ringtraining en natuurlijk jachttraining. Tijdens de jachttraining kwamen we erachter dat ze naast een zweetspoor volgen ook graag apporteert. Ze zoekt graag naar wild/dummy in het bos of in het water en apporteert die met trots. Dit alles maakt haar een breed inzetbare hond.

Ze heeft twee nesten gehad. In 2017 met 3 pups waaruit we een reu, Nord gehouden hebben. Haar tweede nest in 2018 was een nest van 6 pups, waaruit Pleun is geboren en bij ons is gebleven. Olly is inmiddels gesteriliseerd.

Nord (Audrick van Jagthuis Gerven).

Reu: geboren 21 augustus 2017. HD A en Nederlands kampioen.

Nord is een zoon van Olly uit haar eerste nest. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en kan lange afstanden in draf volhouden. Hij heeft veel jachtpassie en vooral interesse in het zweetwerk, zoals het ras betaamt.

Pleun (Bernis van Jagthuis Gerven).

Teef: geboren 31 oktober 2018, HD A en Nederlands kampioen.

Pleun een dochter van Olly uit haar tweede nest. Pleun werkt heel graag, net als haar moeder vind ze het ook erg leuk om te apporteren en doet dit met zeer veel passie. Ze luistert goed en houdt erg van aandacht en zij ligt het liefst de hele avond op je schoot.